Gespreksgroepen

Binnen onze gemeente zijn verschillende gespreksgroepen actief. Dit zijn groepen gemeenteleden die elkaar op regelmatige basis ontmoeten. We gaan met elkaar in gesprek over de zaken die ons bezighouden. We zoeken naar de betekenis van het christelijk geloof voor ons persoonlijk leven en voor de wereld. De gespreksgroepen zijn een ideale manier om mensen snel beter te leren kennen en om meer te leren over het christelijk geloof of je geloof verder te verdiepen. Elke gespreksgroep richt zich op een bepaalde leeftijdsgroep en heeft een eigen karakter.

Next Level
Next Level is een gespreksgroep met leden tussen ongeveer 30 en 35 jaar. We bespreken verschillende onderwerpen, soms aan de hand van een boek. Next Level komt eens per zes weken bij elkaar.

Tussen de regels
‘Tussen de Regels’, dus niet helemaal volgens de regels. Wát lees je, hoe lees je het en hoe lééf je het? Tussen de Regels geeft ruimte aan twijfelaars en kenners van eind 20 tot eind 30. Iedere twee weken op woensdagavond bespreken wij hoe het is om christen te zijn in de hectiek van vandaag de dag. Persoonlijk en betrokken.

Upgrade
Een gespreksgroep voor dertigers met een druk leven, maar ook de verdieping willen zoeken. Upgrade komt eenmaal in de twee maanden bij elkaar.

Schatgraven
Schatgraven is een gespreksgroep voor ouderen en tegelijkertijd voorbereiding op de preek van de zondag erna. Eens in de twee weken komt de groep op vrijdagochtend bij elkaar en bespreekt samen met de predikant een bijbeltekst die hij de zondag erop voor zijn preek gebruikt.

Dante
Een gespreksgroep voor veertigers en vijftigers.

Mama Pniël & Jonge ouders
Twee gespreksgroepen voor jonge ouders. Samen bespreken ze hun ervaringen en vragen over de geloofsopvoeding van hun kinderen.

Bijbelstudiekring Open Boek
Deze kring is voor alle veel te drukke generatie-Y-leden: studenten, young professionals, dertigers met of zonder gezin en alle anderen die zich nog lekker jong voelen. Ze bespreken en onderzoeken de Bijbel op een eigentijdse manier. Eens in de twee weken, meestal inclusief eten.

De Bijbel BinnensteBuiten
Door middel van allerlei creatieve werkvormen duiken de deelnemers in een Bijbelgedeelte om zo verborgen schatten op te diepen. De kring staat onder leiding van onze predikant Mariska van Beusichem. Je hoeft geen lid van een kerk te zijn om mee te doen. Iedereen die nieuwsgierig is naar de Bijbel is welkom. De bijeenkomsten vinden plaats op een doordeweekse avond van 20.00 u tot 21.30 u in de Wijkplaats. De data worden door middel van een datumprikker met de deelnemers afgestemd. Meedoen is gratis. Wilt u meer weten of u aanmelden? Gebruik dan deze link: Contact - Kerk Utrecht West.

terug