Nieuws

7 februari 2023: Bier & Bezieling

Bier en Bezieling is van start gegaan. Stel u een drukbezocht eet- en biercafé voor. Sommige mensen zitten achter een bord met de laatste restjes van hun maaltijd. Anderen drinken koffie of een biertje. Overal klinkt geroezemoes. Langzaam maar zeker druppelen er mensen binnen die bij hoge tafels achterin op een barkruk gaan zitten. Zij beginnen met elkaar te praten over dingen die er toe doen: ‘Hoe gaat het nu echt met je?’ ‘Wat moet ik van je weten om je werkelijk te kennen?’ Ieder van hen heeft een drankje voor zich. Halverwege de avond wordt er een schaal bitterballen in hun midden gezet. Deze mensen zijn op een bijeenkomst van Bier & Bezieling.
Deze bijeenkomst wordt elke eerste dinsdag van de maand gehouden in café Lombok op de hoek van de Jan Pieterszoon Coenstraat en de Vleutenseweg. Greet en Ad Frankhuisen zijn er elke keer bij om de deelnemers te verwelkomen.
Elke maand neemt iemand anders van onze wijkgemeente Utrecht West de rol van gespreksleider op zich.

24 december 2022: Herdertjesviering

In het Stadsklooster vond dit jaar wederom een prachtige Herdertjesviering plaats. Dit is georganiseerd vanuit Kerk Utrecht West en is een viering voor de hele wijk. Het was een drukbezochte viering voor jong en oud waarin het kerstverhaal door middel van een tableau vivant, een levend schilderij, werd verteld. 
Baby Jezus, gespeeld door Tiebe, werd als laatste aan het levende schilderij toegevoegd en toen was het plaatje compleet. 
Daarna gaven we het licht aan elkaar door, waardoor het Stadsklooster veranderde in een prachtige kaarsenzee. We sloten de viering af met chocolademelk en koekjes. Fijne kerstdagen.


12 september 2022: Avond over energiebesparing

Mooie avond over energiebesparing gisteren. Er was veel animo voor het aanbod vanuit de gemeente Utrecht voor een gratis Energiebox en een adviesgesprek. Dat betekent dus dat veel mensen concrete stappen gaan zetten in het besparen van energie. In samenwerking met De Wijkplaats, Utrecht / Kerk Utrecht-West / Wijkgemeente Utrecht-West, HDV Utrecht Ulu Camii / Moskee, Gemeente Utrecht, Energiebox.


04 september 2022 Startzondag

Op 4 september was het Startzondag in kerk Utrecht West. De start van een nieuw kerkelijk jaar. Dit jaar, 2022-2023, is het thema: "Aan tafel". Samen eten voedt niet alleen het lichaam, het voedt ook de ziel. 
Gemeenteleden werden op creatieve wijze onderverdeeld in groepen en na een gezamenlijke start van de dienst waren er verschillende activiteiten. We hebben nagedacht over het thema 'eten in de bijbel', er zijn liederen geoefend en we hebben met elkaar een drietal tafelredes geschreven.
Deze tafelredes waren vervolgens weer een prachtige invulling in de dienst.
Na afloop hebben we met elkaar gegeten. Niet het broodje kaas dat je wellicht van tevoren denkt, maar heerlijke gerechten geinspireerd op maaltijden uit de bijbel.
Kortom: een zeer geslaagde startzondag. Op weer een mooi kerkelijk jaar met elkaar!
  

 
terug