Welkom


Protestantse wijkgemeente Utrecht-West
Dit is de wijkgemeente Utrecht West, beter bekend als ‘De Wijkplaats’ waar we met elkaar het geloof delen. 
We voelen ons verbonden in ons verlangen samen vorm te geven aan ons christelijk geloof. Dit gedeelde verlangen, gecombineerd met de vrijheid je geloof op eigen wijze vorm te geven vinden we een aantrekkelijke combinatie. 
Wij vinden het belangrijk dat er een plek is waar mensen zich onderdeel kunnen voelen van een gemeenschap en waar de Bijbel richting geeft aan ons handelen.  

Waardevol West

Begin 2021 startte onze gemeenschap met ‘Waardevol West’, een vijfjarig project waarmee onze kerk investeert in versterking van onze wijkgemeente. Met extra inzet in uren van onze predikant Mariska van Beusichem tijdens de projectduur en een mooie en vruchtbare samenwerking met het Stadsklooster bedenkt en ontwikkelt de projectgroep activiteiten, die mensen – zowel binnen als buiten onze gemeente - inspireren en helpen op hun zoektocht naar zingeving. Daarbij bieden wij een ieder de ruimte om zich zo dicht naar de kern van de gemeente te bewegen als hij of zij zelf wil. Met andere woorden: iedereen is welkom en we bieden voor ieder wat wils aan activiteiten.

Lees meer 

Kerk Utrecht West

Wat biedt de Kerk Utrecht West?

Vanuit de Wijkplaats organiseren wij verschillende activiteiten, zoals de kerkdiensten, kindernevendiensten, diverse gesprekskringen, maar ook leerhuizen, maaltijden voor thuislozen, kerstvieringen, tieneractiviteiten, filmavonden, etc. 

Daarnaast ondersteunen wij onder meer financieel en materieel mensen die deze hulp hard nodig hebben in onze wijk. Ten slotte gaan we langs bij mensen die behoefte hebben aan bezoek omdat ze ziek of eenzaam zijn (pastoraat). 

Nieuws

Een kerk, volop in beweging, interessante en leuke activiteiten. 
Lees meer 

Locatie


Wijkplaats, Joh. Camphuysstraat 101, Utrecht

GEVEN

Agenda

Zondagsdienst

zo 11 dec 2022 om 10:00 3e advent

Zondagsdienst

zo 18 dec 2022 om 10:00 4e advent

Herdertjesviering

za 24 dec 2022 om 19:00

Media